Publicat 11.04.2023
ANUNȚ ÎNCHIDERE SESIUNE DEPUNERE PROIECTE APEL NR. 1/2023 în cadrul măsurii M5/6A – DIVERSIFICAREA ECONOMIEI LOCALE PRIN DEZVOLTAREA ACTIVITĂȚILOR NON-AGRICOLE.
Vă aducem la cunoștință că în data de 11.04.2023, pentru Apelul de selecţie proiecte 1/2023 deschis de GAL DOBROGEA DE NORD TULCEA în data de 24.03.2023 pentru măsura M5/6A, s-a atins pragul de supracontractare de 200% (valoarea publică nerambursabilă a proiectelor depuse) stabilit la lansarea Apelului în conformitate cu Proedura de evaluare și selecție rev 05.
Prin urmare, sesiunea de depunere a proiectelor este închisã!
Vă mulțumim pentru interesul acordat!
Publicat 08.07.2021
IMPORTANT!
Pe pagina de internet a MADR, secțiunea Dezvoltare Rurala, sub-secțiunea LEADER 2014-2020 au fost publicate urmatoarele documente care stau la baza distribuirii fondurilor de tranzitie FEADR + EURI:
– Raport privind redistribuirea fondurilor aferente perioadei de tranziție (FEADR și EURI) pentru GAL-urile calificate
– Raport final privind valoarea totală a SDL pentru toate GAL-urile autorizate
– Situație privind suprafața, populația și gradul de contractare și plată a tuturor GAL-urilor autorizate, necesară în etapa de distribuire a fondurilor aferente perioadei de tranziție, conform OMADR nr. 93 din 14.04.2022 actualizata ca urmare a procesului de mediere
Publicat 08.07.2021
IMPORTANT!
Pe pagina de internet a MADR, sectiunea Dezvoltare Rurala, LEADER 2014-2020, a fost publicat ÎN 6.07.2021, Raportul privind rezultatul evaluarii implementarii SDL
– bonusarea suplimentara a GAL-urilor si Anexa la raport cu modificarile evidentiate si explicate.
Publicat 28.06.2021
GAL Dobrogea de Nord Tulcea: O noua sesiune de finantare pentru domeniul turistic (https://ziaruldelta.ro).
Publicat 21.08.2020
Martie, Aprilie 2020
INFORMARE PRESA APR.2020 ACHIZITII ONLINE
Nota nr. 222078 din 26.03.2020
OMADR 78 19.03.2020
Publicat 01.04.2020
IMPORTANT !
Niciun document nu se mai depune fizic la AFIR: Beneficiarii PNDR 2020 pot folosi inclusiv noul CLOUD AFIR pentru a transmite documente
În contextul pandemiei de COVID-19, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pune la dispoziția beneficiarilor finanțărilor acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) o soluție alternativă de transmitere a documentelor bazată pe tehnologia Cloud.
„Această soluție a fost concepută pentru a acoperi situațiile în care unii dintre beneficiarii noștri erau nevoiți să depună documente în format tipărit, pe hârtie. Mă refer în principal la Grupurile de Acțiune Locală pentru submăsura 19.2, la o parte dintre beneficiarii care au depus proiectul în sesiunile în care nu era activă depunerea on-line sau la autoritățile locale, pentru unele proceduri de licitație publică. Așadar, prin implementarea acestei facilități, am reușit să construim un cerc digital complet care permite beneficiarilor PNDR să deruleze on-line întregul proces de accesare a fondurilor europene și de implementare a proiectelor PNDR, în relația cu AFIR” a declarat Dorin OPREANU, director general adjunct AFIR.
Modalitatea de utilizarea a soluției CLOUD AFIR este prezentată pe pagina de internet www.afir.info >> Instrucțiuni pentru module online >> Instrucțiuni generale >> Instrucțiuni încărcare documente proiecte offline (link: https://online.afir.info/Help/IncarcareDocumenteOffline). De asemenea, cei interesați au la dispoziție un material video de prezentare pe canalul oficial de YouTube al Agenției, accesând link-ul https://www.youtube.com/watch?v=05zlzxJBw8Y
MULTIMIM!
Publicat 16.07.2019
ANUNT!
Beneficiarul proiectelor selectate a fi finantate prin SDL GAL Dobrogea de Nord Tulcea, masura M2/ 1C – Sprijin pentru dobândirea abilităților și competențelor profesionale în domeniul agricol, va fi prezent joi, orele 18.00 la sediul camin Cultural din comuna Niculitel, data la care persoanele interesate a face parte din grupul tinta se pot prezenta in vederea recrutarii (potențiali beneficiari domiciliați în comuna Niculițel și localitățile limitrofe – comuna Somova, oraș Isaccea).
Relatii: (Tel.0726-197 766 – beneficiar proiect M2/ 1C)
Beneficiari indirecți/ grup țintă:
a) tineri fermieri;
b) fermieri, persoane fizice care activează în fermele mici; c) beneficiari de sprijin ai sub-măsurilor M6/ 2B, M7/ 2A.
Grupul țintă (beneficiari indirecți) este format exclusiv din fermieri (inclusiv persoane fizice) deținători de exploatații agricole (care își desfășoară activitatea în teritoriul GAL Dobrogea de Nord Tulcea.
Nu este permisă participarea aceluiași cursant din grupul țintă la mai multe cursuri de formare profesională derulate prin M2/ 1C, pe aceeași tematică sau la mai multe cursuri de formare profesională sprijinite prin alte programe cu finanțare nerambursabilă pe aceeași tematică. În acest sens participanții vor depune o declarație pe propria răspundere că nu au participat la un curs gratuit pe aceeași tematică.
În vederea demonstrării apartenenței la grupul țintă, beneficiarul are obligația de a verifica încadrarea persoanelor din grupul țintă. În acest sens, se vor solicita o serie de documente care să dovedească acest aspect: CI, CUI, contracte de finanțare pentru beneficiarii măsurilor GAL M6/2B, și M7/2A după caz documente care să ateste dreptul de folosință sau de proprietate a exploatației, respectiv înscrierea exploatației la ANSVSA sau la Registrul agricol/ extras din Registrul exploatațiilor de la ANSVSA, DSVSA sau circumscripție veterinară din anul în curs sau anul precedent în funcție de termenul de înscriere la APIA.
Publicat 27.06.2019
Instrument financiar (IF) de împrumut cu partajarea riscului la nivel de fortofoliu – Nota de informare nr. 257474/ 27.06.2019 – privind sprijinul acordat prin intermediul instrumentului financiar finanțat prin PNDR beneficiarilor LEADER
Publicat 8.08.2018
PNDR 2014-2020: clarificări cu privire la amenajările pentru gestionarea gunoiului de grajd.
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a simplificat condiţiile de accesare a fondurilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru micii fermieri.
Astfel, pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, precum și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” sunt acceptate şi amenajările de tip compost cu pat de paie sau întăritură de pământ, precum şi grămezile de compost cu folii de plastic, acestea încadrându-se ca platforme de gestionare a gunoiului de grajd în sistem individual.
De asemenea, facem precizarea că fermierii care deţin platforme individuale pentru depozitarea gunoiului de grajd, amenajate după modele tehnice agreate, nu au obligaţia de a încheia un contract cu o platformă comunală pentru gestionarea gunoiului de grajd.
Menţionăm că actele normative specifice (Codul de bune practici agricole privind protecţia apelor împotriva poluării cu nitrați din surse agricole, aprobat prin Ordinul MMGA/MAPAM nr.1182/1270/2015 şi Ghidul depozitării gunoiului de grajd în ferme individuale, elaborat de Ministerul Apelor şi Pădurilor) se regăsesc ca anexe la Ghidul solicitantului aferent fiecărei submăsuri, pe pagina de internet a Agenţiei – www.afir.info
Publicat 04-05-2018
ANUNT – În atenția beneficiarilor GAL DOBROGEA DE NORD TULCEA pentru măsura M5/6A – Diversificarea economiei locale prin dezvoltarea activităților non – agricole
Publicat 10-02-2017
Comunicat de presa lansare proiect GAL Dobrogea de Nord